Ammattilaisille

Kokoamme tähän kollegoille ja liikunnan ja urheilun ammattilaisille hyödyllisiä tutkimuksia ja artikkeleita, joita he voivat hyödyntää ammatissaan. Pyrimme siihen, että tutkimukset ja artikkelit kattavat riittävän laajasti eri urheilu- ja liikuntamuodot.

FIFA Medical Network

FIFAn Medical Network tarjoaa ammattilaisille ympäri maailmaa mahdollisuuden tavata ja jakaa ajatuksia jalkapalloon liittyvistä mielenkiintoisista tapauksista ja miettiä yhdessä kuntoutussuunnitelmia. Siirry tarkastelemaan FIFA Medical Networkia täällä (englanniksi).

The FIFA Diploma in Football Medicine

FIFA on kehittänyt ilmaisen 42 moduulia sisältävän nettikurssin, jossa käsitellään yleisimpiä jalkapalloon liittyviä vammoja ja sairauksia. Löydät FIFA Medicine Diploman täältä (englanniksi).

Lihasvammojen ennaltaehkäisy ja kuntoutus

Tutustu Barça Innovation Hubin oppaaseen ”Muscle Injury Guide: Prevention of and Return to Play from Muscle Injuries”. PDF-muodossa (englanniksi).

Takareisien kuntoutus

Aspetar-akatemia on Qatarissa sijaitseva kansainvälinen jalkapallon, urheilulääketieteen, -tutkimuksen ja kuntoutuksen huippuosaamisyksikkö. Aspetarissa työskentelee oman alansa ammattilaisia ympäri maailmaa. Siellä tuotetaan käytännön työn lisäksi tutkimusta ja koulutusta eri aloille (valmennus, kuntoutus ja lääketiede).

Takareisivammat

Eturistisidevammat

 • Per Aagaardin esityksessä arvioidaan yhteyttä urheilijan takareisien toimintakyvyn ja ACL-vammojen välillä.
 • Lähentäjävammat

  Kuormitus ja palautuminen

  Lähteet (muualla verkossa)

  FIFA Medical Network -kotisivut.
  FIFA Diploma in Football Medicine.
  BIHUb. 2018. Muscle Injury Guide: Prevention of and Return to Play from Muscle Injuries.
  Aspetar: Home.
  YouTube-videopalvelu: Aspetar Hamstring Protocol Full video.
  YouTube-videopalvelu: Rehabilitation of Hamstring Injuries: Aspetar Model.
  YouTube-videopalvelu: Hamstring rehab for football players (Mendiguchía et al. 2017).
  Haroy, Clarsen, Wiger, Oyen, Serner, Thorborg, Hölmich, Andersen & Bahr: The Adductor Strengthening Programme Prevents Groin Problems Among Male Football Players: a Cluster-randomised Controlled Trial”.