Fysioterapiapalvelut

Jaakko Piensohon omakuva.

Jaakko Piensoho

  • Vastaava fysioterapeutti, Pihlajalinna Dextra urheiluklinikka
  • Manipulatiivinen fysioterapia
  • Akupunktiopätevyys
  • HJK:n fysioterapeutti ja fysiikkavalmentaja vuosina 2014–2018
  • FC Hongan fysioterapeutti ja fysiikkavalmentaja vuosina 2005–2014

Koulutustausta

  • FIFA Isokinetic Medical Conference (Wembley vuonna 2019)
  • Manipulatiivinen fysioterapia koulutus, Maitland Concept (vuosina 2015–2018)
  • Fysiikkavalmennuksen, urheilufysioterapian, teippaamisen, biomekaniikan, mobilisaation ja akupunktion koulutukset (vuosina 2004–2015)
  • Fysioterapeutti (valmistumisvuosi 2004)
  • Urheiluhieroja (valmistumisvuosi 2000)

Urani urheilun parissa

Tuotan yksilöllistä ja ammattitaitoista kuntoutusta kaikenikäisille kuntoutujille ja myös aktiivisemmin liikkuville ihmisille.

Sain lapsena hyvät ja monipuoliset valmiudet liikkua. Tämä on ollut vahva perusta omaan aikuiselämään ja aikanaan myös vanhuuteen. Pyrin jakamaan tietoa liikunnan tärkeydestä ympärilleni ja läheisilleni. Liike ei saa pysähtyä!

Olen pelannut jalkapalloa pienestä pitäen miesten 1. divisioonan tasolle asti. Silloista mestaruussarjaa en saavuttanut. Parhaaksi saavutukseksi jalkapallon saralla jäi A-nuorten Suomen mestaruus vuonna 1999.

Lukuisten rasitusvammojen ja polvileikkausten jälkeen viimeisinä pelivuosinani lähdin opiskelemaan urheiluhierojaksi ja fysioterapeutiksi ammattikorkeakouluun, josta valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2004.

Ensimmäinen työpaikkani oli Töölön Urheilufysio, jossa työskenteli sen ajan huippufysioterapeutteja. He vastasivat käytännössä lähes kaikista Helsingissä toimivista pääsarjatason joukkueista. Suuntasin 2. divisioonassa pelaavan FC Konnun mukaan, jossa toimin fysiona ja pelaajana.

Kaudella 2005 siirryin FC Hongan mukaan, kiitos tästä kollegoilleni. Pelasin samalla Kirkkonummella farmijoukkueessa 2. divaria. Heti kauden 2005 päätteeksi juhlimme nousua Veikkausliigaan. Vuosina 2008 –2009 ja 2013 saavutimme hopeaa Veikkausliigassa. Suomen Cupin voitto on vuodelta 2012 ja Liiga Cup -voitot vuosilta 2010 ja 2011.

Toimin myös vuonna 1989 syntyneiden poikien jalkapallomaajoukkueessa vuosina 2008–2010.

Siirryin työskentelemään suomalaisen jalkapallon lippulaivaan eli HJK:hon vuonna 2014. Heti ensimmäinen kausi oli ikimuistoinen: Suomen cupin voitto, Suomen mestaruus ja ensimmäisenä suomalaisseurana ja fysiona Eurooppaliigan lohkovaihe. Seuraavina vuosina seuran menestys oli vaihetelevaa: vuonna 2015 pronssia, vuonna 2016 hopeaa, vuonna 2017 mestaruus ja vuonna 2018 Suomen Cupin voitto ja mestaruus Veikkausliigassa.

Urheiluharrastukseni siirtyivät hiljalleen jalkapallosta kestävyysliikuntaan. Erään kollegan avustuksella tutustuin nykyiseen lempiharrastukseeni eli triathloniin. Vapaa-aika ja työmatkat ovat kuluneet uinnin, pyöräilyn, juoksun, hiihdon ja lihaskuntoharjoittelun merkeissä vuodesta 2015 lähtien. Triathlon on erittäin monipuolista liikuntaa ja uutta opittavaa löytyy kokeneimmillekin.

Unelmani on täyden matkan Ironman-kilpailu. Lisäksi tavoitteenani on, että pystyn urheilemaan koko loppuelämäni. Voit seurata tavoitteeni etenemistä kohti Ironman-kisaa sivustolla kohdassa Blogi.

Työni Dextran urheiluklinikalla

Olen työskennellyt Dextran urheiluklinikalla (nyk. Pihlajalinna Dextra) vuodesta 2010 lähtien. Kuntoutan ammattilaisia ja aktiivisesti tai ammattimaisesti liikkuvia ihmisiä. Omat vahvuusalueeni liittyvät alaraajojen, lantion ja selän kuntoutukseen, sekä konservatiivisesti että leikkauksen jälkeen.

Tutustu tarkemmin Dextran fysioterapiapalveluiden tarjontaan ja varaa aika luokseni verkossa klikkaamalla seuraavia linkkejä: Pihlajalinnan fysioterapiapalvelut ja Ajanvaraus Jaakko Piensoholle (linkit aukeavat uusiin välilehtiin).

Tervetuloa vastaanotolleni!